Datum:

20.04.2013. 20:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 5528 pregleda

Mercedes je zvanično predstavio svoje Unimog i Econic kamione za 2014. modelsku godinu.

Unimog je dobio novu “panoramsku kabinu” koja ima istaknutu rešetku, LED dnevna svetla i nove brisače koji su ugrađeni iznad prozora za poboljašanu vidljivost. Unutra se nalazi velika instrument tabla, optimizovane kontrole i poboljšani sistem za grejanje i hlađenje. Tu je i monitor za prednju kameru, pokreti džojstik kojim se kontrolišu brojne funkcije i unapređeni sistem za nadzor pritiska u gumama sa pre-programiranim modovima za vožnju po putu, pesku i manje pristupačnim površinama.

Ispod haube su dostupne različite opcije. Iako još uvek nema zvaničnih specifikacija, smatra se da je reč o Euro VI kompatibilnim pogonskim jedinicama koje imaju između 156 i 354 konjske snage.

Econic, s druge strane, ima takođe novu rešetku, ojačane branike i LED dnevna svetla. I njegova kabina je unapređena novim upravljačem, dodatnim materijalima za zvučnu izolaciju i bravom za zaključavanje tovarne pregrade.

Econic će biti dostupan sa 7.7-litarskim dizel motorom koji razvija 299 ili 354 KS koji je povezan sa šestostepenim automatskim menjačem koji mu pomaže da troši 4% manje goriva u odnosu na svog prethodnika.

Oba modela u proizvodnju ulaze u septembru, a u prodaji ih možemo očekivati krajem ove godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)