Datum:

08.08.2012. 19:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5005 pregleda

Nedavno su objavljene prve slike Honda Accord sedana za 2013. modelsku godinu, koje su predstavljale kraj ere konzervativnog dizajna za ovog japanskog proizvođača, ujedno i početak velike bitke sa Ford Fusionom modelom za istu godinu.

Accord će se u prodaji naći na jesen, a njegov dizajn Honda opisuje kao ”izražajan, sofisticiran i luksuzan”. Kada je predstavljen u konceptnoj formi na Salonu automobila u Detroitu, za Accord je rečeno da će imati novu direkciju u dizajnu, te da je prikazani koncept demostracija kako će deveta proizvodna generacija Accorda izgledati.

Slike Accorda za 2013. godinu prikazuju novu rešetku, izmenjene rešetke na haubi i sa strane. Honda kaže da je redizajnirani Accord ”veliki iznutra i mali spolja”. Unapređena unutrašnjost obezbeđuje više prtljažnog i prostora za putnike i ostaće takva za sedan i coupe verzije, dok je kompletna dužina automobila primetno skraćena, što doprinosi vožnji u sportskom duhu i lakšem parkiranju.

U januaru, kada je predstavljen koncept, Honda je najavila izbor od tri motora. Osnovni će biti novi 2.4-litarski redni četvorocilindraš za direktnim ubrizgavanjem. Zatim sledi trenutni 3.5-litarski V6 sa poboljšanom snagom i smanjenom potrošnjom. Treći je plug-in hibridni pogon sastavljen od 2.0-litarskom četvorocilindarskog benzinca i električnog motora od 120 kW.

Kao opcija, kupćima će biti na raspolaganju LED dnevna svetla, farovi i zadnja svetla.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)