Datum:

01.03.2012. 10:02

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 5452 pregleda

Juče je, u salonu Delta Automoto Honda, povodom lansiranja novog modela Honde Civic, održana konferencija za novinare. Prodaja počinje već sutra, 1.3., a model će biti dostupan sa 1.4 i 1.8 i-VTEC benzinskim motorima i 2.2 i-DTEC dizel motorom.

Aleksandra Nikolić, direktor Honde: “S obzirom na to da je prethodna, osma generacija modela Civic, svojim revolucionarnim nastupom postavila izuzetno visoke kriterijume u dizajnu i inovacijama, Hondini inženjeri i dizajneri nisu imali mnogo izbora pred sobom. Definisali su kratko i jasno cilj – da naprave Civic najbolji do sada. Sa svime što donosi, a posebno izdvajam bogate nivo opreme, ovaj model će biti izuzetno konkurentan i vrlo smelo će ući na domaće tržište. Civic će u Srbiji imati najpovoljniju cenu u Evropi, već od 14.990 EUR.“ Za kupce novog modela obezbeđeni su i specijalni paketi finansiranja uz mesečnu ratu od 177 EUR (NKS 5,60%, EKS 8,19%, na 60 meseci).

O modelu Honda Civic

Novi Civic, i dalje veran sportskom i futurističkom dizajnu i karakteristikama, unapređen je u gotovo svim segmentima. Izmene na dizajnu dovele su do značajnog povećanja aerodinamike automobila, do smanjenja koeficijenta otpora vazduha koji je sada najniži u klasi (0.27) i do smanjenja potrošnje goriva (5.5 l/100km za 1.4 i-VTEC motor). Velika pažnja posvećena je i inteligentnim rešenjima koja povećavaju funkcionalnost prostora, a zahvaljujući izmeštanju rezervoara i „Magičnim sedištima“, novi Civic je model sa najvećom prostranošću kabine i prtljažnim prostorom nenadmašivim u C segmentu, od čak 470 l. Napredna i u potpunosti inovativna tehnološka rešenja predstavljaju jedan od ključnih aspekata ovog modela. Bezbednosni sistemi CMBS (Sistem za umanjenje posledica sudara), ACC (Adaptivna kontrola kretanja) i HSS (Sistem kontrole dugih svetala), koji su do sada bili rezervisani samo za vozila viših klasa, prvi put su ugrađeni u model C segmenta zbog čega je novi Civic ocenjen sa maksimalnih 5 Euro NCAP zvezdica za bezbednost. Euro NCAP je ovaj novi model nagradio i specijalnom Advanced NCAP nagradom za inovacije u bezbednosti.

Izvor: Delta Automoto

1 komentar
  1. af812

    Kakvo savrsenstvo. Svaka cast za Hondu. Cestitke i za cijenu!

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)