Datum:

03.01.2013. 13:50

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4812 pregleda

Qoros GQ3 predstavljen je pre svoje zakazane svetske premijere na Salonu automobila u Ženevi u martu. Qoros je novi kineski proizvođač, a GQ3 je sedan iz C-segmenta čiji će glavni rival biti Skoda Octavia.

GQ3 je prvi automobil u svojoj modelskoj liniji koji će kineski proizvođač predstaviti krajem 2013. ili početkom 2014. godine. Kao i Skoda, kineska kompanija planira da svakih šest meseci “izbacuje” novi model, kako potražnja za njim bude rasla. Qoros modeli prodavaće se širom Evrope, jedino je još prodaja na britanskom tržištu pod znakom pitanja.

Bivši šef MINI dizajna General Motorsa, Gert Hildebrang, stoji iza dizajna ovog automobila, a u tome su mu pomogli dizajnerski timovi iz Šangaja i Minhena.

Prednji deo GQ3 modela, koji uključuje široku rešetku i farove, predstavnik je identiteta ovog brenda koji će nadahnuti ostatak Qoros porodice. Unutra, Qoros tvrdi da GQ3 nudi dovoljno prostora, sa standardima kvaliteta koji su uporedivi sa najprodavanijim automobilima u Evropi.
 
GQ3 će imati mnoštvo tehnologije, takođe, uključujući 8-inčni centralni tačskrin koji će biti deo standardne opreme i putem njega će se kontrolisati ozvučenje i funkcije satelitske navigacije. Zabavni sistem biće povezan sa internetom.
 
Kompanija Qoros osnovana je 2007. godine, udruživanjem između Chery Automobile – koja je sa Jaguar Land Roverom proizvodila automobile u Kini – i kompanijom iz Izraela pod nazivom Israel Corporation.
 
Qoros modeli će se proizvoditi u novoj fabrici u Kini, koja je još uvek u fazi osposobljavanja. Inicijalni kapacitet fabrike iznosiće 150.000 jedinica, ali će biti proširen na 450.000.
0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)