Datum:

05.01.2020. 21:38

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Specijalno iznenađenje čekalo je novinare srpskih medja koji su prisustvovali tradicionalnom Novogodišnjem druženju sa kompanijom “Britiš motors” generalnim uvoznikom “Jaguara” i “Land Rovera” za Srbiju i Crnu Goru – ispsred beogradskog hotela “Sent ten” zablistao je novi “lend rover difender”!

Premijerno u Srbiji,ovaj kultni automobil, još jednom je oduševio sve specijalizovane novinare jer je, pre svega i dae čistokrvi terenac!

Ikona među “of-roud” redizajnirana je za 21. vek – rekoše na predstavljanju čelnici Britiš motorsa.

– Ovo vozilo je pametno, sposobno i sigurno za čitavu porodicu a predstavlja kategoriju samo za sebe. Novi “difender”, svojim izgledom i performansama privlači pustolovne i radoznale duše, ljude koji znaju šta je vrednost zajednice i žele da promene stvari.

Ne samo što izgleda robusno, novi “difender” zaista jeste robustan, a dizajniran je sa svrhom i projektovan da izazove uzbuđenje.

Tokom sedam decenija uvođenja inovacija, “Lend Rover” vozila su zauzela jedinstveno mesto u srcima istraživača, humanitarnih agencija i pustolovnih porodica širom sveta. Dokazan u najtežim uslovima na planeti, novi “difender” čuva to nasleđe i nastavlja da bude srž humanitarnog partnerstva kompanije “Lend Rover” i Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca (IFRC).

Uz vrhunski luksuz i prefinjenost “Randž Rover” porodice i dokazano sposobnih i svestranih modela “diskaveri”, novi “Difender” upotpunjuje “Lend Rover dinastiju”, kaže se između ostalog u saopđštenju dostavljenog “Novostima”. “Model 110” samo je početak inovacija u familiji najsposobnijih i najizdržljivijih vozila s pogonom 4×4 na svetu. Brzo će ga slediti i “model 90 “sa kratkim međuosovinskim razmakom, a u 2020. će se gami pridružiti i dva praktična komercijalna modela.

Karakterističnost originalnog modela zadržana je u unutrašnjosti gde su izloženi obično skriveni strukturni elementi i spojevi, sa naglaskom na jednostavnost i praktičnost. Značajne inovacije uključuju ručicu menjača postavljenu na armaturnoj ploči kako bi se napravilo mesta za opciono prednje sklopivo sedište u sredini, što osigurava tri prednja sedišta, kao na ranim “Lend Rover” modelima

Kao rezultat, “Defender 110” nudi konfiguracije od pet, šest ili 5+2 sedišta, sa teretnim prostorom iza sedišta u drugom redu zapremnine do 1.075 litara, a kada su sedišta u drugom redu preklopljena, čak do 2.380 litara. “Model 90” će moći da primi šest putnika u vozilo dužine kompaktnog porodišnog hečbeka.

“Lend Roverova” novodizajnirana struktura D7x (za ekstremne uslove) je čak 95 posto nova i temelji se na laganoj aluminijskoj monokok konstrukciji kako bi se izradila najčvršća struktura karoserije koju je “Lend Rover” ikad proizveo.

Tokom razvojnih ispitivanja, modeli prototipa su prešli više od 1,2 miliona kilometara u nekim od najtežih okruženja na zemlji, od 50 stepeni vruće pustinje i 40 stepeni ispod nule na Arktiku, do visina od 10.000 stopa u Stjenjaku u Koloradu.

Tehnologija Configurable Terrain Response po prvi put je uvedena na novi Defender te iskusnim off-road vozačima omogućuje da manuelno podese pojedinačna podešavanja vozila kako bi se savršeno prilagodili uslovima vožnje, dok neiskusni vozači mogu dozvoliti sistemu da otkrije najprikladnija podešavanja vozila za teren, koristeći inteligentnu funkciju Auto.

Nova struktura karoserije omogućuje udaljenost od tla od 291 mm i “off-road” geometriju svetske klase, nudeći “Modelu 110” pristupni ugao, ugao prelaza i izlazni ugao od 38, 28 i 40 stepeni (visina “Off Road”). Njegovu maksimalna dubina gaza od 900 mm podržava novi Wade program unutar sistema Terrain Response 2 koji omogućuje vozačima da potpuno sigurno pređu duboku vodu.

Prilikom lansiranja, gama benzinskih motora sastoji se od četvorocilindarskog motora “P300” i snažnog šestocilindarskog motora “P400”, koji se odlikuje efikasnom tehnologijom mild-hybrid električnog vozila. S druge strane, kupci mogu odabrati jedan od dva četvorocilindarska dizela motora – “D200” i snažni “D240” – koji nude uštedu goriva od 37.2mpg (7.6 l/100km) i emisiju CO2 od 199g/km (prema NEDC-u).

Povrh toga, novi “difender” opremljen je još naprednijom tehnologijom “Software-Over-The-Air “(SOTA), s 14 zasebnih modula koji mogu primati ažuriranja. Preuzimanjem podataka dok vozači spavaju kod kuće ili na udaljenim lokacijama, novi Defender vremenom postaje sve bolji kako se elektronska ažuriranja odmah prenose vozilu, bez odlaganja i bez potrebe za posetom Land Rover salonu.

– Vođen strašću i poštovanjem originalnog modela, novi “difender” nudi novi spektar sposobnosti i napredne tehnologije za sve podloge kako bi redefinisao pustolovine za 21. vek, istovremeno ostajući veran pionirskom duhu koji je već 71 godinu glavno obeležije Land Rovera – kažu u “Britiš motorsu”.

Na našim putevima, novi “Land Rover Defender” će se naći u martu 2020. godine.

Kompanija Britiš Motors, generalni uvoznik Jaguar i Land Rovera za Srbiju i Crnu Goru, je u godini koja se bliži kraju, ostvarila zacrtane prodajne planove i uspešno realizovala nove projekte. Prodajni rezultat je premašio prošlogodišnji, sa prodatih 405 vozila. U prvoj polovini godine lansirana je nova generacija “Range Rovera Evoque” kao i “Jaguar I-PACE”, a u drugoj novi Land Rover Discovery Sport, najmanji predstavnik Land Rover game. Prodajni rezultati su ostvareni sa značajnim udelom flotne prodaje, čiji je rast u ovoj godini bio jedan od glavnih ciljeva kompanije.

Za razliku od prošle godine, udeo Jaguar modela je porastao na 35 odsto, dok Land Rover modeli čine 65 odsto prodaje. Ovakav raspodela udela predstavlja najbolju praksu u Evropi, odmah posle tržišta Ujedinjenog Kraljevstva. Takođe, modeli “JLR” ukupno imaju blizu 15 odsto udela u premium tržištu Srbije, što takođe posle UK predstavlja jednu od najboljih poslovnih praksi u Evropi, sa liderskom pozicijom u segmentu gornje srednje i visoke klase SUV vozila. Upravo sa porastom prodaje Jagura modela, najprodavaniji model sveukupno je “Jaguar E-PACE”, sa 75 vozila isporučenih kupcima.

Izvor: Novosti

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)