Datum:

06.04.2011. 10:03

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

3 komentara 6162 pregleda

BMW je predstavio koncept nove generacije M5, čija zvanična premijera će biti održana na Salonu automobila u Šangaju kasnije ovog meseca. Obzirom da njihovu dosadašnju politiku da su razlike među konceptima i proizvodnim modelima minimalne, može se izvesti zaključak da će nova generacija M5 modela biti opremljena snažnim motorom i diskretnim i elegantnim izgledom, bez transparentne agresivnosti.

Najveće iznenađenje predstavlja motor. Dosadašnji 5.0-litarski V10 od 507 KS zamenjen je bi-turbo V8 motorom. Snaga mu je još uvek zvanično nepoznata, mada ima izvora koji tvrde da je reč o 570 konja! Izostanak dva cilindra će se svakako pozitivno odraziti na potrošnju goriva, ali i na emisiju štetnih zračenja. Još jedna dobra vest je i stop-start sistem.

Obrtni momenat će biti povećan, zahvaljujući upotrebi dva turbopunjača. Svakodnevnu upotrebu ovog automobila olakšaće sedmostepeni menjač sa drostrukim kvačilom koji će obezbediti brže i lakše promene stepena prenosa. Iz BMW-a stiže i vest o poboljšanoj suspenziji, koja će omogućiti veću pokretljivost od prethodnika.

19. aprila se očekuje zvanična premijera ovog koncepta, a model namenjen serijskoj proizvodnji očekuje se tokom jeseni, tačnije – na Salonu automobila u Frankfurtu. Prodaja bi trebala početi u novembru, a sedan će, po svemu sudeći, slediti i karavan verzija.

3 komentara

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)