Datum:

27.02.2014. 19:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 33487 pregleda

MINI je predstavio Clubman koncept koji će javno biti prikazan na Salonu automobila u Ženevi.

Uprkos tome što se naziva konceptom, Clubman je zapravo prilično blizak onome što će ući u proizvodne pogone i postati najveći model koji je MINI ikada napravio: sa svojih 4223 mm dužine, 1844 mm širine i 1450 mm visine, to će mu svakako poći za rukom. Za razliku od svog prethodnika, novi Clubman ima prednja vrata bez ramova, dok su zadnja ostala identična.

Osim očigledno izmenenjenih dnevnih farova koje će dobiti kompletna osvežena linija, Clubman dolazi sa 19-inčnim aluminijumskim točkovima i većim, horizontalno pozicioniranim zadnjim svetlima kako bi se naglasila njegova (za 170 mm produžena) širina. Clubman koncept ima takozvane “vazdušne zavese” koje su pozicionirane na prednjem delu, što čini da blatobrani budu aerodinamičniji.

Kabina je opremljena kombinacijom premium materijala poput drvenog trima i kožnih i hromiranih detalja na kontrolama, koji mu daju luksuzniji izgled, ali je sasvim izvesno da će MINI na proizvodnoj verziji “smanjiti doživljaj”.

Novi MINI u showroom-ove najverovarnije ulazi krajem godine, što znači da su dobre šanse da će proizvodni model biti predstavljen u oktobru, na Salonu automobila u Parizu.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)