Datum:

18.11.2013. 19:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4939 pregleda

Dizajneri Mercedes-Benza juče su otkrili detalje o svom novom konceptu – Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismu. On je napravljen specijalno za novu PlayStation 3 trkačku igru Gran Turismo 6, kao i za obeležavanje njene petnaestogodišnjice. Reč je o vizionarskom konceptu supersportskog automobila, odnosno o tipu vozila koji nije bio deo Mercedes-Benzove linije još od CLK GTR-a.

Mercedes-Benz AMG Gran Turismo svetsku premijeru u srazmeri 1:1 će imati na otvaranju novog Mercedes-Benzovog Centra za istraživanje i razvoj u Sanivejlu u Kaliforniji sutra. Nakon toga dolazi na Salon automobila u Los Anđelesu, gde će biti prikazan skupa sa novim Mercedes-Benz S 65 AMG i Mercedes-Benz SLS AMG Final Edition modelima.

Primarna karakteristika ovog automobila jeste njegov izgled, čije proporcije ova kompanija opisuje kao esktremne. Unutra se nalaze crvena sportska sedišta i kontrolna tabla dizajnirana po ugledu na “Gullwing” vrata. Centralni displej nalazi se u vidnom polju vozača, a automobil je opremljen i trkačim upravljačem.

Što se tiče motora, AMG ga je opremio centralnim AMG V8 motorom koji razvija 585 KS i 800 Nm obrtnog momenta. Šasija je izrađena od aluminijuma, te je težak samo 1.385 kg, sa odnosnom težine i snage od 2.4 kilograma po KS. Tu su i visokoperformansne kompozitne keramičke kočnice, a na slikama se uočava izduvni sistem sa čak osam cevi.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)