Datum:

12.04.2014. 20:50

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4717 pregleda

Lexus je zvanično predstavio NX krosover za 2015. modelsku godinu.

Iako je koncept, koji je trebalo da prikaže izgled proizvodnog modela, imao nešto kontroverzniji dizajn, automobil koji će se naći u prodaji izgleda prefinjenije, iako je i dalje manje konzervativan nego njegovi takmaci iz ovog segmenta. Napred se nalazi velika rešetka sa farovima i trakama LED dnevnih svetala.

Ispod bleštavih blatobrana nalaze se 17-inčni aluminijumski točkovi na standardnom modelu i 18-inčni na F SPORT verziji. Pozadi su svetla u obliku slova L, opremljena LED tehnologijom, uz par hromiranih izduvnih cevi. Strma linija krova i sveukupan uglast izgled slični su onome što nude aktuelni i novi Lexusovi modeli.

Unutra se može naći kombinacija mekih i čvrstih, metalnih materijala, sa head-up displejem i mogućnostima bežičnog povezivanja. Tu je i informacioni ekran sa senzorom za G silu i unapređeni Lexus Remote Touch Interface sa touchpad-om.

NX će pokretati atmosferski motor iz NX 200, kao i 2.0-litarski turbo iz NX 200t i hibridna verzija NX 300h. Ovi motori biće upareni sa stanardnim pogonom na prednjoj osovini ili opcionim pogonom na sva četiri točka.

Proizvodna verzija Lexus NX (2015) modela publici će zvanično biti predstavljena 20. aprila na Salonu automobila u Pekingu.

 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)