Datum:

26.02.2019. 21:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volvo je juče i zvanično predstavio osveženu (facelift) verziju modela XC90. Od novina izdvajamo novorazvijeni napredni sistem rekuperacije kinetičke energije (KERS). Ovaj sistem je dostupan za sve postojeće pogonske jedinice sa unutrašnjim sagorevanjem.

Kombinacija KERS sistema i već dokazanih SUS agregata kompanije Volvo, rezultirala je novim elektrifikovanim pogonskim sklopovima. Oni nose oznaku “B”. Takođe, ovi hibridni sistemi štede gorivo za 15% i smanjuju emisiju štetnih gasova, kako navode predstavnici švedskog proizvođača.

KERS sistem utiče na manju potrošnju goriva i manju emisiju štetnih gasova rekuperacijom kinetičke energije prilikom kočenja. Volvo modeli sa novom “B” oznakom će se prodavati uporedo sa postojećim T8 Twin Engine plug-in hibridnom opcijom na novim XC90 modelima.

Suptilne vizuelne promene

Ako vam se čini da osveženi Volvo XC90 izgleda isto kao i trenutni model, onda ste skoro potpuno u pravu.Osim novih točkova, boja karoserije i moderne nove maske (rešetke), ništa nije novo. To svakako nije loša stvar s obzirom da je ovaj SUV dobio brojne nagrade za spoljašnji dizajn.

Kada je reč o enterijeru, tu su nove opcije za sedišta. Tako je pored postojeće konfiguracije sa četiri Excellence sedišta i standardne konfiguracije sa sedam sedišta, sada dostupna i nova konfiguracija sa šest sedišta. Tu su i novi materijali.

Dostupna je i nova tehnologija

Osim standardne tehnologije za bezbednost, novi Volvo XC90 je sada dostupan i sa novom tehnologijom. Reč je o “City Safety” i “Blind Spot Information” sistemimam. Predstavnici kompanije Volvo navode da je njihov “City Safety” sistem jedini sistem na tržištu koji prepoznaje pešake, bicikliste i veće životinje. Unapređen je i Sensus infotejnment sistem.

Proizvodnja osveženog Volvo XC90 modela će početi u maju u Torslanda postrojenju u Švedskoj. Knjige za porudžbine su već otvorene.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)