Datum:

10.09.2013. 13:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

1 komentara 7915 pregleda

Nakon mnogobrojnih “procurelih” i teaser fotografija, Jaguar je zvanično predstavio svoj C-X17 koncept.

Dizajniran kao prikaz najavljenog krosovera ovog brenda, C-X17 koncept ima Caesium Blue spoljašnji premaz sa detaljima u sjajnocrnoj boji i 23-inčnim točkovima od aluminijumskih legura. Model ima i LED farove i zadnja svetla u F-Type maniru.

Kabina sa četiri sedišta udobno je opremljena kožnim presvlakama u dva tona, aluminijumskim trimom i crnim detaljima. Tu je i centralna konzola pune dužine, futuristički zabavni sistem i Meridian audio sistem. Krosover ima i dva dodatna sedišta ugrađena u prtljažnom delu koji služe, kako kaže proizvođač, “u rekreativne svrhe”.

U osnovi ovog krosovera nalazi se nova aluminijumska monocoque arhitektura kodnog naziva iQ[Al]. Platforma je specijalno dizajnirana za Jaguar, izuzetno je lagana, snažna i ekstremno kruta. Jaguar kaže da je platforma skalabilna i modularna, pa će biti iskorišćena za premium sedan srednje veličine koji će debitovati 2015. godine.

Jaguar je odbio da otkrije detalje o pogonu ovog krosovera, ali kompanija je potvrdila da će osnovna verzija sedana biti u ponudi sa širokim spektrom motora. Detaljne specifikacije još uvek nisu okbjavljene, ali Jaguar kaže da će model imati izvanedne performanse, sa maksimalnom brzinom od 300 km/h i CO2 emisijom manjom od 100 g/km.

Prema rečima globalnog brend direktora ove kompanije Adriana Holmarka: “C-X17 sportski krosover predstavlja uzbudljivu novu direkciju za Jaguar. Njegova svrha je naglašavanje nove aluminijumske arhitekture. Sa njegovim tehničkim zaleđem, dramatično ćemo proširiti Jaguarovu ponudu proizvoda, tržišni potencijal i dopadljivost kupcima.” Zatim dodaje: “Ova nova filozofija dovešće tehnologiju naših luksuznih proizvoda do segmenta pristupačnih cena, a u kombinaciji sa našim novim ultraefikasnim motorima, postavićemo globalni standard. Pored ovih racionalnih vrednosti, vodeća dinamika u klasi, lepota i čistoća forme koju Jaguar nudi, znači da ćemo imati formulu sa epski korak unapred.”

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)