Datum:

18.08.2012. 14:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 5166 pregleda

Najnoviji projekat nastao kao proizvod saradnje između kompanija BMW i Zagato – Z4 Zagato Roadster zasnovan na Zagato Coupeu koji je predstavljen na Concorso d’Elleganza Villa d’Este debitovao je na Pebble Beach Concours d’Elegance događaju u Kaliforniji.

“Naš uspeh da stvorimo ovakav automobil u tako kratkom vremenskom roku pokazuje šta je sve moguće kada dve uspešne kompanije udruže svoje resurse”, izjavio je Andrea Zagato. “BMW je veoma ambiciozan proizvođač koji diktira trendove kada je reč o znanju i tehničkim inovacijama u ovoj oblasti. Kada to ukombinujete sa našom ekspertizom u pravljenju ograničenih serija automobila, sve je spremno za nastanak tako fascinantnog modela kakav je BMW Zagato Roadster i to za dvostruko kraće vreme”, dodaje Zagato.

Glavna razlika između ovog modela i kupea leži u činjenici da Roadster ima niži zadnji deo i očigledno je bez krova. Umesto uvlačivog metalnog kakav ima Z4, ovaj automobil ima meki krov u prepoznatljivm Zagato stilu.

Kao što je to bio slučaj i sa prethodnom verzijom, nije objavljeno da li će ovaj automobil biti dostupan kupcima, ali sva je prilika da će biti.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)