Datum:

10.09.2019. 15:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Audi je predstavio svoj AI:TRAIL quattro koncept, električni off-roader koji kombinuje automatizovanu vožnju i izvandredne off road sposobnosti. Ideja je da se neke njegove karakteristike nađu na budućim SUV modelima ovog brenda.

Koncept ima četiri električna motora, po jedan na svakom točku. Kombinovana snaga mu iznosi 429 KS i 1000 Nm obrtnog momenta. Autonomija mu je između 400 i 500 km na putevima i 250 km na nepristupačnijim terenima. Maksimalna brzina ograničena je na 130 km/h.

Kabina ovog vozila inspirisana je helikopterskom, pa on nudi potpunu vidljivost sa svih strana, čemu doprinose transparentni paneli karoserije. Unutrašnjost nema nikakve ekrane, već se oslanja na vozačev smartfon, koji služi kao displej i kontroliše funkcije vozila i navigacioni sistem.

On, takođe, nema ni tradicionalne farove, već umesto njih koristi pet dronova sa matričnim LED elementrima. Mogu se instalirati na krov ili leteti ispred automobila kako bi mu osvetleli put. Dronovi su opremljeni i kamerama koje sliku mogu da šalju na već pomenuti smartfon/displej ispred vozača.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)