Datum:

15.05.2014. 16:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2795 pregleda

Tojota  motor korporacija, predstavljajući svoj koncept „FT-1“ na Salonu u Detroitu, pokazala je svoju prvu studiju kupe modela koji nam ujedno nagoveštava pravac dizajna budućih sportskih automobila koji će dolaziti iz fabrika japanskog giganta.

„FT-1“ je sportski kupe dizajniran kao studija koja predstavlja sve što može da se ostvari ukoliko dizajn sportskih automobila prati želje kupaca za izvanrednim uzbuđenjem u vožnji.

Dizajnirao ga je „CaltyDesignResearch“, „Tojotin“ dizajnerski centar u SAD. „Calty“ tim je kanalizovao svoju strast za sportskim automobilima u vozilo s „Tojotinim“ nasleđem sportskog „2000 GT“, predstavljenog 1967. godine.

Ovaj tim, koji je prošle godine proslavio četrdeseti rođendan, sa „FT-1“ ostvario je veliki uspeh u dizajniranju ultimativnog sportskog vozila.

Spolja, „FT-1“ odiše snagom trkačkog vozila, a naglašene zaobljene linije dodatno privlače pažnju i nagoveštavaju vanserijske performanse ostvarene idealnom distribucijom težine, uz zadnji pogon i optimalnu aerodinamičnost.

a4

U „FT-1“ ostvaren je klasičan sportski „stajling“ kroz liniju komandne table. Prednja i bočna stakla direktno su preslikana s dizajna originalnog „2000 GT“. Enterijer „FT-1“ kreiran je tako da se vozač fokusira na upravljanje i time doživi pravo uzbuđenje u vožnji. Nisko težište i upravljač preuzet iz Formule naglašavaju užitak i povezuju vozača sa sportskim „FT-1“.

Kako bi se osigurala dobra vidljivost u krivinama, stubovi su smešteni daleko, a upravljanje i pregled instrumenata i monitora pozicioniranih iza upravljača su olakšani, minimizirajući pokrete i poglede vozača prilikom vožnje.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)