Datum:

16.03.2014. 23:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

1 komentara 30748 pregleda

Preduzeće “PPT “Armature”” u Aleksandrovcu očekuju saradnju sa “Ikarbusom” o izradi hidrauličkih priključaka za nove autobuse sa Mercedosovim znakom koji će se proizvoditi u Srbiji, rekao je direktor Aleksandar Starinac.

Starinac je izrazio očekivanje da će ta saradanja dodatno uposliti fabriku, proširiti plasman, obezbediti bolje poslovanje i olakšati opstanak preduzeća koje zapošljava 420 radnika, prenosi Tanjug.

“Kao fabrika koja ima sertifikat za proizvodnju delova za automobilsku industriju TS16949, mi verujemo da ćemo sve ono što treba da se proizvede u “Armaturama” kvalitetno odraditi””, rekao je Starinac.

Prema njegovim rečima, prošle godine zabeležena je realizacija poslova od pet miliona evra, a proizvodi poput priključaka za hidrauliku i pneumatiku koji se primenjuju na različitim vozilima u drumskom saobraćaju i raznim drugim mašinama izvoze se uglavnom u Nemačku, Italiju, Belgiju i Grčku.

“Kriza na svetskom tržištu još uvek postoji, ali uprkos tome mi smo uspeli da uposlimo pune kapacitete, nadamo se da će nove investicije omogućiti da i realizacija poslova, koja sada na mesečnom nivou iznosi oko pola miliona evra, bude veća””, rekao je Starinac.

On je istakao da će fabrika zatražiti pomoć države za investicije od oko dva milliona evra. To je dovoljno, dodaje on, da “Armature” potpuno drugačije funkcionišu nego sada objasnivši da preduzeće ne očekuju bespovratnu pomoć već kreditna sredstva pod povoljnim uslovima sa obavezom vraćanja.

Kada je reč o privatizaciji, menadžment i radnici smatraju da je konzorcijum zaposlenih najbolje rešenje.

Izvor: Tanjug/Moj auto

1 komentar
  1. vinetu

    pri karosiranju. O cemu je rec u saradnji s “Mercedesom” koristice se prikljucaka u vreddnosti od 20 Eura po vozilu ili 4000 Eura za 200 vozila godisnje. Ako to spasava armature svaka cast. Prijatelji trazite drugog kupca.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)