Datum:

30.12.2012. 20:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4496 pregleda

“Procureli” interni dokument iz Fiat Grupe dao nam je uvid u buduće planove Maseratija. U prethodnom periodu mnogo se govorilo o tome šta sprema ovaj italijanski proizvođač. Jedan od automobila koji je posebno privlačio pažnju jeste navodni rival Porscheovom 911 modelu, koji bi trebalo da bude zasnovan na Alfa Romeo 4C platformi sa snagom Ferrarijevog motora.

Nažalost, u pomenutom dokumentu se ovo interesantno vozilo ne spominje. Prvi automobil koji će se pojaviti u rangu biće Ghibli sedan, koji stiže već početkom iduće godine. Nakon njega, dolazi Levante SUV, krajem iduće godine.

Zatim je tu zamena za GranTurismo, koja stiže 2014. godine, a odmah za njom GranCabrio i, verzija sa upadljivije sportskim stajlingom, GranSport. Pored najavljenog rivala 911, u dokumentu nedostaje i manji SUV o kome se takođe ranije govorilo.

Objavljeni dokumenti, koje i sami možete pogledati, nude neke detalje i o ciljnim tržištima Maseratija. Takođe, plan je da se do 2015. godine proizvede 50.000 automobila. Od 2012. do 2014. godine, Maserati će u ovaj plan investirati milijardu dolara.

Ghibli

Mnogi pretpostavljaju da će Ghibli biti dugačak oko pet metara, što je za 9.7 cm manje od aktuelnog Quattroporte modela i za 10 cm više u odnosu na trenutnu BMW-ovu Seriju 5. Smatra se da će se u njegovoj osnovi nalaziti ista platforma kakvu dele Chrysler 300 i Dodge Charger, dok će ga pokretati turbopunjena V6 jedinica koja razvija oko 400 KS.

Skoro je sasvim sigurno da će se Ghibli proizvoditi u nekadašnjoj “Carrozzeria Bertone” fabrici koju je Fiat prisvojio pre 3 godine.

Levante

Maserati Levante biće zasnovan na platformi Jeep Grand Cherokee modela. Pokretaće ga 4.7-litarski Ferrarijev V8 motor uparen sa ZF osmostepenim automatskim menjačem. Motor će konstruisati Paolo Martinelli, razviće ga Maserati, a napraviti Ferrari. Ime “Levante” znači “istok” na italijanskom, a ciljna tržišta za ovaj model su, logično, Kina, odnosno Azija.

Maserati bi mogao da se opredeli i za VM 3-litarski V6 dizel motor sa 300 KS. Isti pogon mogao bi se naći i u Ghibli modelu. I dok se istovremeno testiraju Maseratijev Levante i Jeep SRT8, očekuje se da će ovo biti veoma različiti automobili sa takođe različitim motorima, vešanjem i točkovima.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)