Datum:

15.08.2011. 13:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 16125 pregleda

U poslednje vreme mogu se čuti informacije potekle od insajdera iz Daihatsu kompanije da se u njoj odvija razvoj novog Copena uz pomoć Toyote, koja pomaže pri konstrukciji potpuno novog motora.

Prethodni Copen ranije je pokretao mali turbo motor od 660cc, a on je zamenjen ekonomičnijom 1.3-litarskom jedinicom kako bi se išlo u korak sa pravilima o emisiji štetnih gasova.

Novi automobil će se po svemu sudeći vratiti svom originalnom dvocilindarskom benzincu od 900cc. Koristiće identičnu tehnologiju kao i TwinAir koji se nalazi u gradskom automobilu Fiatu 500. Njegova emisija ugljen-dioksida iznosiće 80g/km.

Ovo je još jedan primer upotrebe manjih motora u liniji od strane proizvođača. Isti motor mogao bi se naći u novoj generaciji Toyotinog iQ gradskog automobila. Ipak, insajderski izvori kažu da nisu u planu turbo ili dizel verzija.

Novi minijaturni roadster će verovatno biti duži i širi od prethodne generacije. Razlog tome je poštovanje globalnih sigurnosnih propisa. Očekuje se da će imati stari sklopivi tvrdi krov iako će i dalje predstavljati jedan od najeftinijih načina da osetite vetar u svojoj kosi tokom vožnje.

Daihatsu planira da ga lansira na evropsko tržište 2013. godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)