Datum:

17.03.2014. 10:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 4627 pregleda

Vikend na sajmu automobila doneo je veću posetu i zaintresovanost kupaca, kažu u Srpskoj asocijaciji uvoznika vozila i delova.

“Vikend je opravdao očekivanja uvoznika automobila, jer je poseta Beogradskom sajmu konačno dobra, posle iznenađujuće malog broja posetilaca prvog dana sajma”, izjavio je predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, Miloš Petrović.

On je rekao da je intresovanje za kupovinu u subotu i nedelju “prilično”, dodajući da, “koliko će poslova od toga biti realizovano, zavisi od procene finansijskih mogućnosti kupaca”.

“Na licu mesta su banke, lizing kompanije i osiguravajuća društva, tako da banka u roku od sat vremena može da donese odluku o odobravanju kredita, ali kupci ipak vole da se posle toga još malo preračunavaju”, naveo je Petrović.

On je objasnio da kupci sada nabavljaju automobile uglavnom tako, što prodaju polovni, ili menjaju stari za novi, pa dodaju ušteđevinu i na ostatak uzmu kredit, dodajući da se uvek najviše prodaju vozila koja koštaju do 10.000 evra i koja čine od 60 do 70 odsto ukupne prodaje.

Kada je u pitanju prodaja skupih automobila koji imaju cenu oko 100.000 evra, reč je uglavnom o rezervisanim i naručenim vozilima u 85 odsto slučajeva, po koje kupci dođu na sajam, a samo u 15 odsto slučjeva, kupci se za takva vozila odlučuju na licu mesta.

Petrović kaže da uvoznici imaju za cilj da što veći broj vozila prodaju, a to su uglavnom ona sa pristupačnijom cenom, jer smatraju da za njih postoji tržište u Srbiji, što su i želeli da dokažu sa organizacijom ovog sajma.

U nedelju je interesovanje za Ikarbusov autobus, koji je napravljen u saradnji sa Mercedesom, pokazala jedna privatna firma, izjavio je Tanjugu tehnički direktor Ikarbusa Petar Baltić.

Prema njegvim rečima za novi model autobusa veliko interesovanje su do sada pokazala četiri domaća prevoznika, ali postoji zainteresovanost i komapanija iz okruženja, pre svega Hrvatske.

Izvor: B92, Tanjug

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)