Datum:

02.01.2015. 10:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

2 komentara 3565 pregleda

Kako smo najavljivali još pre nekoliko dana, obistinilo se! Prva ovogodišnja vest se odnosi na povećanje akcize na gorivo.

Oko ponoći, dok smo se veselili dočeku nove godine, u duhu savršenih džeparoša nismo ni osetilu ruku u našim džepovima.

Od jutros su nas dočekale nove državne akcize na dizel gorivo i na tečni naftni gas (TNG) uvećane za četri, odnosno pet dinara po litru.

Sekretar Uruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS) , Tomislav Mićović nije mogao da proceni da li će i za koliko poskupeti naftni derivati ili će se samo usporiti odnosno zaustaviti dalje sniženje cena koje je uslovljeno padom cene sirove nafte na svetskom tržištu.

Ako cena nafte nastavi da pada, to će poništiti povećenje akciza kod nas, pa cena goriva može ostati nepromenjena, objasnili su u tom udruženju. Cene goriva, osim od kretanja cena nafte i kotacija cena dizela i benzina na međunarodnom tržištu, koje uvozimo, zavisi i od odnosa kursa dinara u odnosu na evro i dolar.

Dakle u prevodu, dok kod drugih budu padale cene mi treba da se radujemo što nam gorivo nije poskupelo!

Srećna Nova godina, dragi vozači!

Izvor: Tanjug/Vrele gume

2 komentara
  1. dragan

    Lopovi

  2. Kraljevic Marko

    Kako ih samo nije sramota. Svi politicari bi trebali raditi to sto rade sa zaradom drzavnog proseka i da nemaju sve te privilegije sto korist pa da vidimo dal bi dizali cene, ne samo goriva nego uopste.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)