Datum:

13.09.2018. 9:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Samo jedan dan nakon što su se pojavile glasine o Lamborghini Aventador SVJ modelu u kabriolet verziji, stigla je potvrda da će se taj model zaista i proizvoditi!

Naime, na jednom dokumentu institucije California Air Resources Board (CARB), koji je potpisan u avgustu, vidi se da je Lamborghini sertifikovao četiri Aventador modela za 2019. godinu, a to su: Lamborghini Aventador S Coupe, Aventador S Roadster, Aventador SVJ Coupe i Aventador SVJ Roadster.

Od momenta kada je Aventador SVJ premijerno predstavljen na “Nedelji automobila” u Montereju, svima se činilo da postoje velike šanse i za takav model sa otvorenim krovom. Na kraju krajeva, italijanski brend je pre nekoliko godina predstavio i Aventador SV u Roadster varijanti, a trenutno je dostupan i Huracan Performante Spyder.

Lamborghini je i zvanično potvrdio da će se Aventador SVJ proizvoditi u 900 jedinica, a ostaje da se vidi koliko će od tih 900 modela biti u kabriolet verziji.

U svakom slučaju, sigurno je da će i Roadster imati iste mehaničke delove kao i model sa zatvorenim krovom. Prema tome, njega će pokretati atmosferski V12 agregat zapremine 6,5 litara koji je povezan sa sedmostepenim IRS menjačem, zahvaljujući kome kupe verzija ovog modela od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 2,8 sekundi.

Kao i kupe, i Roadster će posedovati Aerodinamica Lamborghini Attiva sistem koji je debitovao na modelu Huracan Performante, mada će on biti modifikovan zbog nedostatka krova.

S obzirom da je italijanskom proizvođaču trebalo godinu dana da predstavi Huracan Performante Spyder nakon kupea, velike su šanse da će Aventador SVJ u Roadster varijanti stići tek tokom druge polovine 2019. godine.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)