Datum:

05.12.2016. 13:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Apple je, u pismu za NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), potvrdio da namerava da ulaže u sisteme autonomne vožnje. 

Pismo, napisano od strane Appleovog direktora sa integritet proizvoda Stiva Kenera, ne kazuje ništa posebno o potencijalnom vozilu koje bi bilo opremljeno tehnologijom koju bi ova kompanija mogla razvijati. Umesto toga, fokusira se na teme kao što su transport, automatizacija i učenje od strane mašina.

“Apple koristi sposobnosti mašina da uče kako bi naši proizvodi i usluge postajali pametniji, intuitivniji i povezaniji sa kupcem. Ova kompanija ulaže ogromna sredstva u procese koij stoje iza tog učenja i automatizacije, i uzbuđena je zbog potencijala koji automatizovani sistemi imaju, u šta spada i prevoz,” stoji u ovom pismu.

U njemu stoji i to da bi NHTSA trebalo da obezbedi ista prava novim proizvođačima u oblasti atuo industrije, kao i već uspostavljenim. Povod za to je činjenica da kompanije već prisutne na ovom tržištu mogu da testiraju svoja autonomna vozila u javnosti, dok nove to ne mogu.

Apple u svom pismu ističe važnost deljenja podataka iz oblasti autonomnih tehnologija. Na ovaj način može se izgraditi opsežna baza podataka koju jedna kompanija ne može napraviti sama. Time bi se omogućilo svima u ovoj indistriji da dizajniraju sisteme koji će moći biti spretniji u detektovanju i odgovoru na širok opseg mogućih i potencijalno opasnih scenarija. Deljenje podataka ne bi ugrozilo privatnost, a Apple ističe da smatra da je neophodno ulaganje resursa u to da se zaštite lični podaci kao jedno od osnovnih ljudskih prava.

Za sada, ono što je poznato je to da ovaj tehnološki gigant ipak ne planira da napravi samovozeće i u potpunosti električno vozilo, već će svoje resurse usmeriti isključivo u razvoj autonomnih sistema.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)