Datum:

23.05.2014. 16:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2900 pregleda

Novi vlasnik Fiskera, kineska grupacija Wanxiang, planira proizvodnju električnih automobila kojima će se u budućnosti suprotstaviti modelima Tesla Motorsa.

Predsednik i osnivač ove grupacije, kineski bogataš Lu Guanqiu, izjavio je da će “svaki cent koji Wanxiang zaradi uložiti u proizvodnju električnih automobila”.

“Potrošiću onoliko novca koliko je potrebno da u tome uspemo, ili ćemo u suprotnom propasti”, bio je izričit je Lu Guanqiu.

Za početak, obnovljeni Fisker će električne automobile proizvoditi i prodavati u SAD ali mu je, baš kao i Tesla Motorsu, cilj da se proširi i na Kinu, koja je najveće tržište automobila u svetu.

Lu Guanqiu, čije se bogatstvo procenjuje na 3,1 milijardu dolara, imao je želju da se bavi proizvodnjom automobila još od osamdesetih godina dvadesetog veka. Nakon što je za oko 150 miliona dolara kupio kompaniju Fisker Automotive koja se našla pred bankrotom, imaće priliku da najzad to i učini.

Iako je krajnji cilj proizvodnja i prodaja električnih automobila, Fisker će najpre obnoviti proizvodnju hibridnog modela Karma u SAD. Nakon toga, trebalo bi da usledi razvoj električnih automobila koji bi prema najavama trebalo da se izrađuju i u Kini.

“Pred nama je dugačak put, ali za sada ćemo se fokusirati na proizvodnju u SAD. Ako ja ne budem mogao da realizujem sve planove, to će uspeti moj sin, ili unuk”, odlučan je u svojoj nameri Lu Guanqiu.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)