Datum:

10.07.2020. 9:08

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Audi je u jednom vozilu spojio ono što se smatra dobitnom kombinacijom kada je reč o bliskoj budućnosti auto-industrije.

Nemački proizvođač je kombinovao kupe-krosover karoseriju sa električnim pogonom i nakon prošlogodišnjeg koncepta Q4 E-Tron, predstavio njegovu atraktivniju, Sportback varijantu.

Audi Q4 Sportback E-Tron Concept je samo uvod u ono što sledi iduće godine, kada bi trebalo da se zakotrlja produkcijska verzija ovog automobila.

Pogledajte promo video:

U suštini, Sportback se samo siluetom razlikuje od koncepta Q4 E-Tron, uz manje izmene dizajna prednje maske.

Tu su i tanki LED farovi koji automobilu daju agresivniji izgled.

Veće promene u odnosu na “obični” Q4 E-Tron se vide pozadi, s obzirom da je kupeovska linija sa zakošenim krovom veoma izražena.

Ispod naglašenih blatobrana su smešteni veliki 22-inčni točkovi, specijalno dizajnirani za ovaj električni koncept.

Estetiku zadnjeg dela zaokružuju mali spojler na vratima prtljažnika i LED traka koja vizuelno spaja stop svetla.

Sa dužinom od 4,6 m i visinom od 1,6 m, Sportback je jedan centimetar duži i niži od Q4, čime se dobilo na dinamičnosti forme.

Unutrašnjost krasi minimalistički, moderni dizajn sa velikim digitalnim ekranima, tako karakterističnim za najnoviju generaciju automobila.

Iznenađenja nema ni u pogledu pogona. Baterija je kapaciteta 82 kWh, dok sinergijski učinak pogona od 306 KS obezbeđuju zadnji elektromotor od 204 KS i 310 Nm, kao i prednji sa 102 KS i 150 Nm.

Do stotke se stiže za 6,3 sekunde, ali je maksimalna brzina ograničena na 180 km/h.

Prema WLTP standardu, Audi Q4 Sportback E-Tron u verziji sa dva motora i pogonom na sve točkove u stanju je da pređe do 450 km sa punom baterijom, dok će varijanta sa jednim motorom i zadnjim pogonom moći da se vozi 50 km više.

Audi navodi da je obezbeđena kompatibilnost sa punjačima snage do 125 kW, što znači da je za dopunu 80% kapaciteta dovoljno nešto više od pola sata.

Lako je zaključiti da je Audi već sada spreman za lansiranje produkcijske verzije, ali će verovatno sačekati da Volkswagen izbaci električni krosover ID.4, a onda će tokom iduće godine na tržište stići i Q4 E-Tron, zajedno sa Sportback varijantom.

(Foto: Audi promo)

Izvor: B92

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)