Datum:

23.01.2013. 13:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3125 pregleda

Zvuči neverovatno, ali u Indiji je stupila na snagu poternica za privođenje izvršnog direktora Porschea, Matijasa Milera (Matthias Muller), i još osam funkcionera te kompanije.

Pravni spor koji je u Indiji nastao između Porschea i njegovog bivšeg distributera u toj zemlji, prerastao je krivični postupak. Zbog toga su sudske vlasti naložile policiji da privede šefove nemačkog proizvođača, ako se neki od njih zatekne na indijskom tlu.

Kako izveštava sajt The Truth About Cars, poternicu za Milerom i drugim funkcionerima izdao je sud u indijskom gradu Džajpuru. U obrazloženju sudskih vlast navodi se da se Porsche u poslovanju sa svojim nekadašnjim uvoznikom i prodavcem iz Indije služio “varanjem i iznudom” i da je u pitanju “nepoštenje, zločinačko udruživanje i kršenje poverenja” od strane nemačke kompanije.

Kako je do ovoga došlo? Porsche je 2003, kao relativno nov na tržištu Indije, za svog ekskluzivnog distributera u toj zemlji izabrao kompaniju Precision Cars. Međutim, u maju 2012, Porsche je promenio svoju odluku i poslove uvoza i prodaje automobila u Indiji poverio Volkswagenu.

U Precision Cars su tvrdili da ih iz nemačkog proizvođača o tome nisu obavestili i smatrali su da odluka Porschea predstavlja kršenje ranijeg ugovora, što je dalje dovelo do tužbe i krivične prijave.

Iz Porschea, sa druge strane, odbacuju sve optužbe i smatraju ih besmislenim.

“Navodi koji su izneti u krivičnom postupku, na osnovu kog su izdate poternice, su bez osnova i ne temelje se na materijalnim dokazima”, izjavili su za Financial Times Porscheovi indijski advokati.

Ovo nije prvi put da se velike strane kompanije u Indiji suočavaju sa sličnim tužbama. Kako piše Financial Times, nemački proizvođač sportske opreme, Adidas, našao se 2012. takođe u pravnom sporu sa dvojicom bivših direktora svoje ćerka-firme u Indiji.

U svakom slučaju, dok se situacija oko tužbe ne reši, ne treba očekivati da će se Miler ili neki od njegovih kolega, čija imena se nalaze na poternici, uskoro pojavljivati u Indiji.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)