Datum:

10.08.2017. 22:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Na prostoru nekadašnje naplatne stanice kod Bubanj potoka, na autoputu Beograd-Niš, u smeru ka Nišu, pušten je u rad uređaj za punjenje električnih automobila, saopštili su “Putevi Srbije”.

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Saša Stojanović, koji je isprobao taj uređaj, rekao je da se radi o najsavremenijem punjaču najviše kategorije koji omogućava brzo punjenje baterije vozila u roku od 25 minuta.

U saopštenju se navodi da je sklopu putne modernizacije u Srbiji predviđena instalacija pet punjača na ključnim tačkama na autoputevima. Do sada je uređaj, osim kod Bubanj potoka, instaliran i kod naplatne stanice “Preševo” (smer ka Nišu).

U toku je instalacija uređaja kod naplatne stanice “Šid” (u smeru ka Beogradu), dok se do kraja avgusta planira instalacija u sklopu završetka naplatnih stanica “Dimitrovgrad” (smer ka Nišu) i “Subotica jug” (smer ka Novom Sadu), čime će biti pokriven deo značajnih ulaznih pravaca u Srbiju iz susednih zemalja.

Instalirani punjači su najmodernije rešenje za punjenje vozila svih svetskih proizvođača.

U saopštenju se navodi da poseduju tri priključka – dva za brzo DC punjenje i jedan za brzo AC punjenje. Punjenje se obavlja uz daljinski nadzor – praćenje stanja samog punjača kao i praćenja statistike vozila koja su punjena, odnosno vreme i trajanje punjena, količina KW.

Prodajno mesto za elektronsku naplatu putarine

Na prostoru bivše naplatne stanice kod Bubanj potoka “Putevi Srbije” otvorili su mesto za prodaju i dopunu uređaja za elektronsku naplatu putarine (TAG).

U saopštenju se navodi da su “Putevi Srbije” premašil 180.000 korisnika TAG uređaja, a više od 60 odsto teških kamiona koji prođu autoputevima u Srbiji koristi ovakav vid naplate putarine.

U nastavku putne modernizacije u Srbiji, planirano je i uvođenje besplatnog bežičnog interneta duž Koridora 10, kao i uređenje svih ključnih odmorišta na autoputu što podrazumeva uvođenje električne energije, osvetljenja i besplatnog interneta, postavljanje mobilijara za odmor – klupa, stolova, ali i instalaciju uređaja za punjenje elektro automobila.

Besplatan internet omogućen je na pet odmorišta: “Jerina”, “Šimanovci 1”, “Šimanovci 2”, “Feketić 1” i “Feketić 2”, i radi na dve frekvencije i omogućava povezivanje do 50 korisnika i brzinu protoka do 20 mb/s.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)