Datum:

16.07.2017. 11:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Posledice štrajka u Fijatu mogu biti štetne za Srbiju, dovesti do povlačenja investitora i odustajanja stranih ulagača od investiranja u našu zemlju, rekao je danas potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On je rekao da se o štrajku u Fijatu i problemima u Gorenju razgovaralo i na Berlinskom procesu u Trstu i da ta dešavanja kako kaže “ne unose dobre tonove”.

“Ne želim nikoga da branim, niti da osuđujem. Ideološki pripadam partiji koja je na strani radnika. U ovoj situaciji kada su Srbiji potrebne investicije, posledice tih štrajkova, ako traje dugo, mogu biti štetne za Srbiju”, rekao je Dačić.

On je naglasio da to može dovesti do povlačena investitora i već dovodi do odustajanja pojedinih investitora od ulaganja u Srbiju.

Podseća da treba voditi računa i hiljadama zaposlenih u preduzećima koja su povezana sa Fijatom.

“Radnici će doći u situaciju da neće imati o čemu da pregovaraju, ako se ostane bez radnih mesta. Potrebna je odgovornost svih i zaposlenih i poslodavca i države”, zaključio je on.

Apel štrajkačima: Ne nanosite štetu državi

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić apelovao je danas na radnike u štrajku da vode računa da time ne nanesu štetnu, ne samo državi, i istakao da su Srbiji nužne investicije zbog otvaranja novih radnih mesta.

Dačić je, nakon razgovora sa austalijskom koleginicom Džuli Bišop, novinarima u Vladi Srbije rekao da je i na ovonedeljnom Samitu lidera država Zapadnog Balkana u Trstu rečeno da je Srbija ekonomski stabilno okruženje, pošto, kako je rekao, investitori razmišljaju da li da dođu i investiraju u našu zemlju.

„Nemojte da dovedemo do toga da kasnije nemamo zbog čega da štrajkujemo jer nema radnih mesta“, upozorio je Dačić i istakao da Srbija mora jačati stabilnost da bi bila privlačna za investitore, što je ujedno, kako je rekao, i jedna od poruka sa samita u Trstu.

Nemojmo, ukazao je, da vučemo poteze koji su štetni ne samo po državu, već i po poslodavce i po radnike.

Dačić je rekao da ne spori ostvarivanje prava radnika, ali i da je Srbiji u interesu da ima radna mesta.

Podsetio je da postoje i drugi načini da se rešavaju pitanja koja se tiču prava radnika.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)