Datum:

28.08.2020. 9:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Čuvena kompanija “Delaž” proizvodila je automobile od 1905. godine i ova francuska marka bila je rame uz rame sa “Bugatijem”, “Delahejom”, “Talbotom”… Osnovao ju je Luj Delaž koji je u početku bio i trkač. Ova kompanije je prestala da proizvodi automobile 1953. godine, a prava na ime su preuzeli “Prijatelji Delaža”.

Ime je sada licencirano od strane nove kompanije iza koje stoji Loren Tapi, stariji sin multimilijardera Bernara Tapija, nama poznatijeg kao gazde fudbalskog kluba Olimpik iz Marseja.

Loren Tapi (Foto: “Delaž”)

Njegova ideja da se napravi  superautomobil, “hiperkar” kako je sada popularno reći za ovu vrstu vozila je realizovana kroz projekat “D12”.

Prvi primerak je spreman za dokazivanje na najtežem mogućem mestu “Zelenom paklu” Nirburgringa, a cilj je srušiti rekord staze za produkcijski automobil koji je postavio “lamborgini aventador SJV ” još 2018. sa 6:44,97 minuta!

Automobil ima dva sedišta, liči na bolide Formule 1, ali ima zatvoren kokpit. Motor ima 7.6 litara radne zapremine,sa 12 cilindara u V rasporedu i uparen je sa električnim motorom tako da zajedno isporučuju 1.100 KS. Do sto kilometara na čas stiže samo za 2,5 sekundi ali maksimalna brzina je podatak koji nije saopšten.

Ono što se zna je da je cena 2,3 miliona dolara i da se planira godišnja proizvodnja od 30 komada.

(Foto: “Delaž”)

Izvor: Novosti

0 komentara
Ostavi komentar
Ime (*)

E-mail (*)

Komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)