Datum:

21.05.2020. 9:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Iz istog razloga ispituje se softver na novoj generaciji modela Seat Leon i Audi A3.

Sve je počelo tako što je na nekim primercima novog Golfa otkriven problem sa softverom.

Kako piše Autonews Europe, pozivajući se na zvaničan izvor iz Volkswagena, problem se odnosi na sistem koji omogućava vozilu da u slučaju nesreće automatski kontaktira hitne službe, što je funkcija koja je u Evropi obavezna u novim modelima tokom poslednje dve godine.

Sada je zbog ovog problema upaljen crveni alarm u čitavoj Volkswagen Grupi, a osim Golfa, pod lupom je još jedan izuzetno bitan model uz nemačke grupacije – nova Škoda Octavia.

Seat Leon (Foto: Seat promo)

Octavia je dugogodišnji bestseler češkog proizvođača i ako bi se problemi otkrili nakon što počnu isporuke ovog vozila, potencijalno bi bile ugrožene hiljade primeraka.

Zato su iz Škode najavili da će preduzeti preventivne mere da se to ne dogodi, što znači da se isporuke automobila kupcima privremeno odlažu kao što je slučaj i sa Golfom 8.

Procenjuje se da će ažuriranje softvera za Golf postati dostupno između 15. i 21. juna, pa se očekuje da će tada biti apdejtovan i u modelu Škoda Octavia.

Iz istog razloga ispituje se softver na novoj generaciji modela Seat Leon i Audi A3, s obzirom da kao i Golf i Octavia pripadaju istoj generaciji kompaktnih automobila VW Grupe.

Audi A3 Sportback (Foto: Audi promo)

(Naslovna fotografija: Škoda Octavia Combi, Škoda promo)

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)