Datum:

17.05.2011. 22:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

3 komentara 5894 pregleda

Povećanje cene naplate putarine od 11 odsto trebalo bi da odobri Vlada Srbije, izjavio je danas generalni direktor „Puteva Srbije” Zoran Drobnjak i izrazio očekivanje da bi, ukoliko dobiju saglasnost, putarina poskupela od 1. jula.

„Očekujemo da to bude od 1. jula, da za tih šest meseci imamo prihod od 800 – 900 miliona dinara”, rekao je Drobnjak na konferenciji za novinare.

On je istakao da je to preduzeće tražilo povećanje cena putarine programom poslovanja za ovu godinu, koji je prihvatio Upravni odbor preduzeća i koji bi Vlada Srbije trebalo da usvoji početkom juna.

Drobnjak je izrazio očekivanje da će 19 milijardi dinara biti uloženo u održavanje magistralnih i regionalniih puteva i autoputeva i najavio da će „Putevi Srbije” predložiti da se održavanje poveri kućama sa kojima ovo javno preduzeće ima ugovor, a da one angažuju firme iz grupacije „Nibens”, čiji je vlasnik Milo Đurašković uhapšen prošle sedmice, da rade na održavanju i da za to redovno primaju plate.

„Sutra ćemo imati sastanak Upravnog odbora, daćemo predlog ministru Milutinu Mrkonjiću i da se to odnese na Vladu da nam tako bude odobreno”, rekao je direktor „Puteva Srbije”.

Govoreći o prihodima „Puteva Srbije” za prvi kvartal 2011. godine, Drobnjak je kazao da je to preduzeće ostvarilo 8,2 milijardi dinara, a u prošloj godini je saobraćalo ukupno 33,5 miliona vozila. To je, u odnosu na prethodnu godinu, povećanje od tri – četiri odsto.

Drobnjak je ukazao na problem održavanja na autoputu od Beograda gotovo do Niša, gde je već vreme da se na celoj dužini uradi ozbiljna rekonstrukcija, odnosno da se zameni završni sloj puta na kojem su se pojavili kolotrazi i dodao da na nekim deonicama autoputa ništa nije rađeno više od 20 godina.

Izvor: Tanjug

3 komentara
  1. Bratislav Mihajlovic

    Pa gde je onda novac od putarine unazad 20 god.?

  2. ratkovic vlada

    pokrali raznorazni ološi eto gde je.nigde u evropi nisu tako skupe putarine u odnosu na kvalitet puta i usluga. putarina za kamion šleper od pojata do bubanj potoka e 3210 dinara u jednom pravcu.to je poljačka veka.u nemačkoj je za šleper plaća 33 eura po danu,pa ti pređi koliko hoćeš kilometara,a kod nas dupla ta cena za relaciju od 400 km(t.j. 470 preko obilaznice jer šleperi ne smeju preko gazele).putarine su zlatna koka raznoraznim mafijama i političarima

  3. neko tamo

    Da odrzavate puteve kao sto ste ih i do sada odrzavali, pa su najgori u regionu???? Cista pljacka!

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)