Datum:

02.11.2013. 14:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6196 pregleda

Kako bi proslavio pola veka postojanja njihovog zaštitnog lica, “Porše” je tokom juna predstavio jubilarno izdanje modela “911”. Ovaj automobil tada je privukao veliku pažnju javnosti jer je sem tehnološkog napretka doneo i sjajnu kombinaciju stilskih momenata sakupljenih tokom proteklih 50 godina. Poseban akcenat stavljen je na rodonačelnika dinastije, koji je pre toliko vremena utro put jednom od najprestižnijih automobilskih brendova na svetu.

U novom zvaničnom videu, glavni “Poršeov” dizajner Toni Hater objašnjava kako su elementi tradicionalnog dizajna sa originalne “911-ice” i generacija koje su usledile našli svoje mesto na ovom slavljeničkom izdanju.

S tim u vezi, točkovi od 20 inča nose tragove onih od pre 50 godina, kao i crne i hromirane rešetke na zadnjem delu.

Posebno je zanimljiv retro crno-beli materijal kojim su presvučena sedišta, a koji možda na najbolji način predstavlja simbiozu prve i poslednje generacije ovog sportskog automobila.

Takođe, posebno je zanimljiva i zelena instrument tabla, baš onakva kakva je bila na prvoj generaciji.

Ovo posebno izdanje “Poršea 911” proizvodi se u ograničenoj seriji od 1.963 primerka, a svaki od njih koštaće paprenih 121.119 evra, što je cena određena za nemačko tržište.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)