Datum:

23.02.2018. 22:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

U ponudi slavne nemačke automobilske kompanije više neće biti modela koje će pokretati dizel agregati, a odluka Porsche-a zapravo i ne iznenađuje.

Naime, iz automobilskog giganta čije je sedište u Štutgartu stigla je informacija da na Porsche modelima više neće biti natpisa “Diesel”. Umesto dizelskih agregata u Porsche-u se, definitivno, okreću elektrifikaciji i proširenju ponude hibridnih modela.

Dosadašnji prodajni rezultati modela Panamera podupiru ovaj “kulturološki zaokret” Porsche-a, jer polovinu do sada prodatih Panamera pokreće hibridni pogonski sklop. Istovremeno, za verziju sa dizel motorom odlučilo se samo 15 procenata kupaca.

Porsche će ponudu hibridnih automobila uskoro proširiti modelom Macan, a prvi Porscheov automobil bez motora s unutrašnjim sagorevanjem (produkcijska verzija bazirana na konceptnom modelu Mission E) bi trebalo da stigne naredne godine.

U preliminarnim planovima je i potpuna elektrifikacija naredne generacije modela Macan koji bi trebalo da bude spreman početkom 2020. godine, a najkasnije do 2024. godine u ponudi bi trebalo da se nađe i hibridni 911.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)