Datum:

26.11.2017. 14:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Porsche se priprema za proizvodnu verziju Mission E koncepta, koji će navodno postati prvi u dugoj liniji električnih automobila ovog brenda.

Porsche očekuje da će više od polovine njihove prodaje do 2025. godine činiti elektrifikovana vozila. Kako bi se dostigao ovaj ambiciozni cilj, ova kompanija dodala je još jedno električno vozilo u svoju liniju, a priča se da je to možda električna verzija Macan modela.

Direktor istraživanja i razvoja ove kompanije, Majkl Štajner, odbio je da potvrdi da će drugo električno vozilo iz Porschea biti zasnovano na Macanu, ali je nagovestio da neće biti na Panameri, niti na nekom sportskom automobilu. On je rekao da počinju sa sportskim konceptom sa četovoro vrata Mission E, pozicioniranom između 911 i Panamere, pa je logično da će nastojati da balansiraju svoju liniju vozilom iz različitog segmenta, kao što je SUV.

Štajner je otkrio i da će ovaj električni krosover imati autonomiju veću od 500 kilometara, kao i da će biti dostupan u nekoliko konfiguracija, sa manjim i većim baterijama, odnosno autonomijom.

Naredna generacija Porschea 911 biće predstavljena u trećem kvartalu 2018. godine, a njegov dizajn biće prilagođen usvajanju malog plug-in hibridnog pogona. Postoje oprečni izveštaji o tome da li će Porsche zaista napraviti njegovu plug-in hibridnu varijantu, a Štajner kaže da: „Ukoliko napravimo hibrid, onda on mora biti vrlo dinamičan. Prioritet nije dužina njegove električne autonomije, već on mora doneti prednosti i kad je reč o performansama.”

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)