Datum:

03.04.2019. 21:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kada je Porsche premijerno predstavio prvu generaciju modela Cayenne 2002. godine, puristi su mislili da je to jako loš potez nemačkog brenda. Međutim, sedamnaest godina kasnije, ovaj SUV je u svojoj trećoj generaciji i izuzetno je popularan. Takođe, Porsche-u ide bolje nego ikad.

Može se reći da su tadašnji predstavnici i čelnici nemačkog brenda predvideli da će SUV automobili postati glavni adut u sticanju profita. Naravno, to nije bio veliki korak napred u autoindustriji kao što je sada elektrifikacija. Međutim, SUV-manija je brzo zahvatila ceo svet.

Da se vratimo na elektrifikaciju. Potpuno električni Taycan i Taycan Cross Turismo će uskoro biti predstavljeni. Takođe, novi Macan će se prodavati isključivo kao električno vozilo. Ali ambicije kompanije Porsche se ne zaustavljaju na tome. Naime, najnovije informacije sugerišu da bi i Cayenne mogao dobiti svoju električnu varijantu.

U jednom intervjuu za magazin AutoExpress, jedan od predstavnika kompanije Porsche je na tu temu izjavio sledeće: “Odluka još uvek nije donesena. Međutim, naravno da razmišljamo o tome da Cayenne dobije potpuno električnu varijantu. Razmišljamo o električnoj varijanti svakog od naših modela”, dodao je on.

Ako dobije “zeleno svetlo” za proizvodnju, električni Cayenne bi najverovatnije bio postavljen na novoj platformi. Velike su šanse da bi se taj model prodavao sa ostalim Cayenne verzijama trenutne generacije. Isto će biti i sa modelom Macan.

Međutim, do tada, nemački brend je fokusiran na to da od nedavno predstavljenog Cayenne Coupe napravi bestseler. Ovaj sportski SUV će u početku biti dostupan sa dva agregata. Najveća konkurencija će mu biti modeli poput BMW X6, Mercedes-Benz GLE Coupe i Audi Q8.

Novi Cayenne Coupe će se prodavati po ceni od oko 70.000 evra za uvodnu varijantu, do 130.000 evra za Turbo verziju sa najjačim agregatom.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)