Datum:

20.05.2018. 21:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija Porsche razmišlja da na tržište plasira novu dizel verziju modela Cayenne, kako bi udovoljila željama klijenata.

Jedan od menadžera kompanije Porsche, koji je zadužen za razvoj pogonskih jedinica za SUV modele, Fridman Heler, naveo je ranije ove nedelje da razmišlja o tome da u model Cayenne ubaci V6 dizel agregat.

„Mogu da kažem samo da razmišljamo o tome da ponudimo model Cayenne sa dizel V6 agregatom, ali pre svega nadgledamo tržište i čekamo pravi trenutnak za to“, naveo je on.

Odmah se postavlja pitanje zašto zvaničnici nemačkog proizvođača uopšte razmišljaju o toj opciji, kada je potražnja za modelima sa dizel agregatima u konstantnom opadanju, posebno u Evropi? Odgovor je da dizel agregati možda postaju stvar prošlosti, ali njihov kraj još uvek nije tako blizu.

Naime, Heler navodi da veliki broj klijenata kompanije Porsche, posebno oni u Nemačkoj, žive u ruralnim područjima i još uvek žele dizel motore. To i nije neko iznenađenje, budući da su dizel agregati poznati po tome što razvijaju veći obrtni momenat i mogu da pređu impresivan broj kilometara.

U februaru se pojavio izveštaj u kojem se navodi da Porsche planira da odbaci sve svoje dizel agregate. Međutim, nemački proizvođač je ubrzo nakon toga demantovao te navode, i potvrdio je da postoje planovi za Cayenne sa dizel motorom, a možda i za model Macan.

Uprkos ovim planovima, predstavnici kompanije su priznali da dizel motori nisu od presudne važnosti za njih, budući da je prošle godine, svega 14% od ukupnog broja prodatih vozila imalo dizel pogonsku jedinicu.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)