Datum:

23.04.2017. 20:02

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Izvršni direktor Porsche-a Oliver Blum otkrio je da će ovaj nemački brend napraviti rang električnih automobila koji će ići dalje od Mission E modela, kako bi se ispunila striktna emisiona pravila u Kini.

Blum je u Šangaju za Automotive News otkrio da će se novi modeli sa baterijama pridružiti Missionu E sa proizvodnim specifikacijama početkom naredne decenije, ali nije precizirao da li je reč o novim automobilima ili o elektrifikovanim varijantama postojećih.

Ipak, Blum je rekao da bi se, pored postojećih Cayenne i Porsche hibrida, nekoliko novih plug-in hibridnih Porsche modela moglo proizvoditi.

“To je više od potrebe da se poštuju pravila. Nama je ta tehnologija veoma interesantna, zato što električni automobili omogućavaju veoma sportsko iskustvo u vožnji, što se odlično uklapa u ključnu vrednost našeg brenda,” rekao je Blum.

Porsche namerava da lansira Mission E na tržište 2019. godine, sa planom da prodaje oko 20.000 primeraka na godišnjem nivou. Originalni koncept imao je dva električna motora koja su pogonila sva četiri točka, kao i snagu veću od 600 konja. Koncept je mogao da pređe oko 500 km sa napunjenom baterijom.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)