Datum:

17.02.2014. 13:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4197 pregleda

Porscheova poznata fabrika u Lajpcigu proširena je kako bi se olakšala proizvodnja najnovijeg SUV-a ovog nemačkog brenda – Macana. Pre samo nekoliko dana proslavljeno je ponovno otvaranje fabrike, čemu je prisustvovalo oko pet stotina značajnih imena iz oblasti autoindustrije.

Fabrika čija rekonstrukcija je koštala oko 500 miliona evra, proširena je na način koji omogućava ispunjenje specijalnih zahteva po pitanju zaštite životne sredine. To je rezultovalo sa dodatnih 30 odsto prostora za lakšu i bržu proizvodnju Macana.

Tokom otvaranja, Matijas Miler, predsednik izvršnog odbora Porsche AG, obratio se prisutnima sa rečima: “Činjenica da je Porsche uložio pola milijarde evra u fabriku u Lapjcigu, čija originalna izgradnja je bila duplo jeftinija, govori o tome da smo potpuno ubeđeni u kvalitete koje nudi ova lokacija i u marketinški uspeh Macana.”

Milerove reči dobijaju posebnu težinu kada se u obzir uzme da Porsche planira da podigne proizvodnju Macana na nivo od 80.000 jedinica godišnje. To je značajno više od inicijalno planiranih 50.000, pa se zaključak o tome da je Macan bolje prihvaćen od Cayenna kada se prvi put pojavio nameće sam od sebe.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)