Datum:

01.03.2018. 22:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Po ranijim izveštajima, kompanija Porsche je trebalo da u potpunosti odustane od dizelaša, međutim, danas je potvrđeno da će se novi Cayenne ipak prodavati sa jednom dizel opcijom.

Kompanija je potvrdila da će se i u modelu Macan naći isti agregat.

Šef prodaje Porsche-a, Detlev Von Platen je izjavio: „Nikada nismo rekli da odustejmo od dizela“, i dodao je „trenutno, plan je da se bar jedna dizel opcija nađe u novom modelu Cayenne, koji treba da bude predstavljen tokom ove godine, a nakon toga će se verovatno naći i u modelu Macan. Klijenti koji kupuju SUV modele žele veći obrtni momenat i mogućnost da pređu što veću kilometražu sa jednim rezervoarom, a to je upravo ono u čemu su dizel motori najbolji“.


Detlev je dodao da dizel agregati nisu toliko važni za brend, budući da čine samo 14% od ukupnog broja prodatih automobila (246.000 prošle godine), ali da je potražnja za plug-in hibridnim modelima u stalnom porastu.

Kada je reč o modelu Macan, očekuje se da nakon verzije sa dizel agregatom, sledeće godine bude predstavljena i njegova PHEV varijanta.


Vozilo se trenutno nalazi u fazi testiranja, i pored nekih sitnih vizuelnih promena, videćemo i neke modifikacije u kabini, kao što su veći otvori za vazduh i veći infotejnment ekran.

Foto: CarPix/CarScoops, Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)