Datum:

23.12.2014. 13:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2869 pregleda

Vofgang Hac, šef istraživanja i razvoja Porschea, demantovao je navode da ova kompanija planira da na tržište lansira rivala Teslinom Modelu S, zasnovanog na platformi nove Panamere.

Nova Panamera biće predstavljena 2016. godine, a u prodaju će ući nekoliko različitih verzija, mahom drugačijih oblika karoserije i manje veličine, čiji rivali će biti modeli iz BMW-ove Serije 5.

Hac kaže da je sasvim moguće da će nekoliko manjih verzija Panamere ući u proizvodnju, ali kompletno električna varijanta nije moguća. “Mi smo kompanija koja proizvodi sportske automobile, a to stvara određena očekivanja,” kaže Hac. “Tesla je dobar automobil, ali ne možete ga voziti sa entuzijazmom, bez smanjenja opsega samostalnog kretanja ili performansi. Dok tehnologija ne ponudi rešenja za takve probleme, nećemo proizvoditi takav automobil.”

Električni Porsche Boxster testni automobili u ovoj firmi razvijaju se od 2011. godine, kao deo zajedničkog projekta sa nemačkim vlastima i njihova evaluacija još uvek traje.

Hac je ponovio da je ova tehnologija još uvek suviše nova da bi mogla predstavljati garanciju za proizvodnju. “Za sada smo najbolji u plug-in tehnologiji i naši kupci su zadovoljni olakšicama koje ona donosi,” kaže Hac. “To je, za sada, naš fokus.”

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)