Datum:

16.04.2017. 14:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Bentley i Porsche, oba u vlasništvu Volkswagena, možda će blisko sarađivati po pitanju obezbeđivanja EV tehnologije za Bentley.

Automotive News Europe prenosi da će Bentley vrlo verovatno koristiti tehnologiju za električne automobile Porschea, odnosno njegovog Mission E sedana. Bentley još uvek nije počeo sa razvojem električnog automobila, ali jeste predstavio tu mogućnost, svojim EXP12 Speed 6e konceptom koji je predstavljen prošlog meseca na Salonu automobila u Ženevi.

U nešto bližoj budućnosti, plug-in hibridna tehnologija koju Porsche trenutno koristi u Cayenne i Panamera modelima stići će do Bentleyja, kako bi se napravila hibridna varijatna svakog modela ovog brenda u narednom periodu. Prvi takav model biće Bentayga, a za njim sledi i hibridna verzija naredne generacije Continental GT modela.

Osim deljenja tehnologije, Porsche će biti umešan i u pravljenje novog Conintentala. Tačnije, novi Continental započeće svoj život u Volkswagenovim fabrikama u Nemačkoj i Slovačkoj, pre nego što Porsche napravi njegovu karoseriju, zajedno sa postojećim Continentalom. Sklapanje će se potom vršiti u Bentleyevoj fabrici u Engleskoj.

Prema rečima izvršnog direktora Porschea, bliska saradnja između ova dva brenda nemačkom gigantu – Volkswagen grupi – na godišnjem nivou uštedeće oko 100 miliona evra.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)