Datum:

07.05.2017. 11:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački proizvođač osmislio je specijalni vazdušni jastuk koji se nalazi u prednjem nosaču krova, kako bi poboljšao bezbednost svojih kabriolet modela.

Zbog svoje specifične konstrukcije, automobili sa otvorenim krovom u određenim vrstama sudara, poput frontalnog sudara sa malim preklapanjem čeonih površina, nisu bezbedni u istoj meri kao modeli sa klasičnim fiksiranim krovom. 

Zato je Porsche osmislio novi tip vazdušnog jastuka koji se nalazi u A stubu i koji treba da poboljša zaštitu vozača i suvozača u slučaju takvih i sličnih udesa. Ovaj vazdušni jastuk zvanično je registrovan u Patentnom zavodu SAD, a priloženi crtež pokazuje da prillikom aktiviranja pokriva A stub čitavom dužinom.

U Porscheu kažu da su njihovi testovi pokazali da novi tip jastuka može značajno da poboljša bezbednost u sudarima kada se tela vozača i suvozača usled inercije pokreću napred i u stranu, odnosno pod određenim uglom u odnosu na uzdužnu osu automobila. 

Upotreba novih vazdušnih jastuka neće biti ograničena samo na kabriolete, jer može da doprinese većoj bezbednosti i kod vozila sa nepokretnim, čvrstim krovom.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)