Datum:

18.02.2014. 19:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4351 pregleda

Porsche je navodno obustavio isporuke svog 911 GT3 modela, nakon što je pet automobila izgorelo u prethodnih nekoliko neelja.

Najnoviji incident desio se u Švajcarskoj, gde procenjena šteta iznosi 200.000 franaka. Tokom vožnje na autoputu A1 ka St. Galenu, vozač je najpre čuo neobične zvuke koji dolaze iz dela sa motorom. Odlučio je da izađe sa autoputa, pa je zaustavio automobil blizu Vileštrasea. Izašavši iz vozila, primetio je da curi ulje i da dim dolazi od pozadi, nakon čega je došlo do požara. Vatrogasci su se ubrzo našli na mestu požara i ugasili vatru, ali šteta na automobilu je ogromna.

Još jedan sličan incident desio se prošle nedelje, sa potpuno novim 911 GT 3 (koji je prešao samo 60 km) u blizini Avelina u Italiji. Vozač je od stane vozila najpre upozoren na nizak pritisak ulja u motoru, a samo nekoliko sekundi kasnije javio se požar, čiji ishod je bio isti kao i u Švajcarskoj – automobil je u potpunosti uništen.

Izvori bliski Porscheu kažu da je ova kompanija iz Štutgarta svesna problema koji postoji i da su isporuke 911 GT3 modela obustavljene, a to će se promeniti kada se sazna šta konkretno dovodi do njega.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)