Datum:

26.01.2017. 19:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nedugo nakon predstavljanja nove Panamere, Porsche se fokusirao na finalizovanje razvoja najnovije generacije Cayenne modela. Ako je verovati aktuelnim izveštajima o ovom automobilu, on će dobiti atraktivniji dizajn.

Cayenne je lansiran 2012. godine, sa veoma kontroverznim dizajnom. Srećom, u drugoj generaciji to je donekle ispravljeno, a za treću se očekuje da će biti još bolja.

Veruje se da će zadnji deo imati slična tanka, horizontalna svetla i svetlosnu traku baš kao i Panamera Sport Turismo koncept iz 2012. Nova prednja maska obećava da će najnoviji Cayenne imati sportsku spoljašnjost u većoj meri nego dosadašnje verzije.

Osim toga, očekuje se da će novi Cayenne imati ventile u obliku slova C sa obe strane, dok će prednji deo biti nalik na Macana, sa farovima ovalnog oblika kao kod aktuelnog modela.

Novi Porsche Cayenne biće zasnovan na Volkswagenovoj MLB platformi koja je u osnovi Bentley Bentayga i Audi Q7 modela. U poređenju sa sadašnjom verzijom i zahvaljujući upotrebi ove platforme, nova verzija će imati i do 200 kg manje.

Kada je reč o motorima, očekuje se da će sadašnje 3.6-litarske V6 i 4.2-litarske V8 pogonske jedinice biti zamenjene.

Premijera ovog automobila očekuje se do kraja godine, najverovatnije na Salonu automobila u Frankfurtu u septembru.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)