Datum:

08.12.2015. 10:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2985 pregleda

Prema vestima iz Štutgarta, Porsche je najavio da će na bazi koncepta Mission E nastati serijski model, čija proizvodnja bi trebalo da počne do kraja ove decenije.

Kompanija je objavila planove da proizvede svoj prvi električni automobil zasnovan na pomenutom konceptu i da time, kako se navodi, „otvori novo poglavlje u istoriji sportskih automobila“. Za potrebe ovog projekta, koji obuhvata novi proizvodni pogon i novu lakirnicu, namenjeno je (za sada) 700 miliona evra, a očekuje se i da serijski naslednik Missiona E generiše oko hiljadu novih radnih mesta u Štutgartu i okolini. Osim toga, biće prošireni kapaciteti za proizvodnju Porscheovih motora, koji će sada morati da budu prilagođeni i za proizvodnju električnih motora, a i linija za proizvodnju karoserija moraće da se proširi.

Novi model na bazi koncepta Mission E zamišljamo kao naslednika uspele linije modela Panamera. Osim vrlo svežeg i slobodno možemo da kažemo lepog dizajna, za koji se nadamo da neće biti previše ublažen na serijskom modelu, jednako impresioniraju tehnički podaci. Električni Porsche trebalo bi da ima dva električna motora, sa ukupnom efektivnom snagom od preko 600 ks Twituj ovo! (440 kW), dok se očekuju ubrzanja od 3,5 sekundi do 100 km/h i manje od 12 sekundi za sprint od 0 do 200 km/h. Vozilo dolazi kako sa pogonom na sva četiri točka, tako i sa upravljanjem uglom zakretanja svih točkova.

Model je opremljen Porsche Turbo Charging sistemom, koji za petnaestak minuta puni baterije na vozilu do 80% kapaciteta, što je dovoljno za nekih 400 km vožnje, dok sa 100% napunjenim baterijama novi Porsche prelazi i više od 500 km.

Dakle, za nekoliko godina nećemo samo brinuti o tome da nam se ne isprazne baterije na računarima i telefonima, brinućemo i o tome „na koliko posto“ su nam baterije na Porscheu! Ali, to je svakako lepše nego prečesto plaćati velike iznose po benzinskim pumpama, a i daleko odgovornije je prema bezbrojnim biljnim i životinjskim vrstama sa kojima delimo ovu našu prelepu staru gromadu u Sunčevom sistemu.

1 (7)

1 (6)

1 (5)

1 (4)

1 (3)

1 (2)

1 (1)

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)