Datum:

01.01.2018. 10:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Zahvaljujući internetu, sada znamo još detalja o modelu kompanije Porsche kojeg svi s nestrpljenjem iščekujemo.

Porsche Mission E će po dimanzijama biti manji od modela Panamera, ali iz kompanije tvrde da će imati dosta prostora u kabini, prvenstveno zbog toga što će posedovati električnu pogonsku jedinicu koja ne zauzima puno mesta.

Takođe, Porsche razmišlja o tome da Mission E prodaje u tri verzije koje će imati različiti broj konjskih snaga. Uvodna verzija će proizvoditi 402 konjske snage, srednja 536, a najjača verzija ovog modela će proizvoditi čak 670 konjskih snaga. Sve verzije će imati pogon na svim točkovima, a možda se kompanija odluči da kasnije prodaje i verzije sa zadnjim pogonom, koje će svakako biti jeftinije.

Očekuje se da ovaj model od 0 do 96 km/h ubrzava za oko 3 sekunde i da će moći da postigne maksimalnu brzinu od 250 km/h. Takođe, kompanija se nada da će daljina koju će automobil moći da pređe sa jednim punjenjem u realnim uslovima bude oko 500 kilometara kao i da se baterije do 80% svog kapaciteta pune za samo 20 minuta.

Znamo i da će novi model kompaije Porsche tržišno biti pozicioniran između modela Cayenne i Panamera, te se očekuje da njegova cena bude između 75 i 80 hiljada dolara, čime bi postao direktan konkurent Teslinom Modelu S. Na tržište bi trebalo da stigne tokom 2019. godine.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)