Datum:

05.12.2016. 19:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Porsche već sedmu godinu za redom beleži prodajne rekorde, a uprkos tome ovu godinu obeležili su unapređenja i zamene aktuelnih modela.

Visokim prodajnim brojkama značajno je doprineo Macan, koji je na američkom tržištu nadmašio Cayenne kao najprodavaniji Porsche, sa rastom prodaje od čak 44 odsto, odnosno 17.536 prodatih jedinica do novembra.

Oko 40 odsto kupaca u SAD opredelilo se za četvorocilindarski motor koji je deo osnovne verzije. On je u ponudu ušao na leto, a prema proceni ovog proizvođača, oko 20 odsto kupaca trebalo je da se opredeli za njega.

Direktor Porsche-a za tržište Severne Amerike Klaus Zelmer rekao je da očekuje da ove brojke ostanu slične i u budućnosti – kad je reč o Macan modelu – jer je on očigledno dokazao da je sjajno vozilo koje lako privlači nove kupce Porscheovih vozila.

“Oko osamdeset procenata kupaca koji su kupili ovaj automobil ranije nikada nije posedovalo vozilo iz Porsche-a, što je zaista mnogo. Zato smo sa njim u mogućnosti da privučemo nove kupce, što je tačno ono što oduvek i nameravamo. Čini se da smo našli pravi način,” kaže Zelmer.

Imajući u vidu dosadašnje prodajne rezultate, procenjuje se da će prodaja Macana u narednoj godini još više rasti.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)