Datum:

15.02.2017. 16:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Vizija Porschea fokusiranog na vozača za budućnost koja podrazumeva autonomnu vožnju.

Mnogi smatraju da era autonomnih automobila samo što nije počela. Dok se neki adaptiraju na novonastale uslove, drugi, često među najelitnijim, i dalje primenjuju filozofiju visokih performansi i fokusiranosti na vozaču. David Voltner, student iz Češke Republike, smatra da i Porsche treba da zauzme drugonavedeni kurs, tako da je kreirao zasada neimenovani koncept. Zadatak studije je buntovnički odnos (što pozdravljamo) protiv sveopšte „autonomne“ najezde.

„U eri autonomnih automobila, vlasti će zabraniti automobile kakve ih poznajemo dana, što znači da neće više biti vozačkog iskustva“, kaže Voltner. „Međutim, neke marke automobila će i dalje proizvoditi polutajne, neautonomne automobila u ograničenim serijama“. 

Koncept koji možemo da vidimo ne liči ni na šta što je Porsche do sada predstavio. Neki detalji su preuzeti sa Mission E koncepta, ali je generalno potpuno originalan. Voltner kaže da je cilj studije da pokaže kako će automobili budućnosti omogućiti pomoć vozaču umesto da ga zamene. Na svu sreću, Porsche i dalje kreira automobile poput 911-ice, a verovatno će i nastaviti, što su dobre vesti za sve istinske ljubitelje.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)