Datum:

26.01.2015. 13:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3837 pregleda

Prema informacijama koje je objavio Auto Motor und Sport, projekat Pajun, to jest Panamera Junior, ponovo je u igri.

Pre oko mesec dana, Porsche je jasno stavio do znanja javnosti da nema nameru da pripremi rivala za Tesla Model S, a najnoviji izveštaji koji stižu iz Nemačke kažu da Porsche ipak ima u planu dugoočekivani Pajun model. Inicijalno osmišljen sa konvencionalnim turbopunjenim i dizelskim motorima, Pajun će, kako bi ipak bio rival Modela S, imati isključivo električni pogon.

Porsche se ipak predomislio u vezi sa prodajom Pajuna sa regularnim motorima, zato što je ovaj segment već preplavljen takvim modelima, pa bi bilo mudrije manju Panameru ponuditi kao električni model, sa navodnim opsegom samostalnog kretanja od između 350 i 500 km, zahvaljujući upotrebi napredne baterijske tehnologije.

Pajun, što verovatno neće biti njegovo finalno ime, trebalo bi da bude 4.6 metara dug, dok je Model S značajno duži (4.97 metara). To znači da će pravi rival Modelu S zapravo biti električna Panamera, s obzirom na to da je njihova veličina sličnija. U istom izveštaju stoji da će Pajun većinu tehnologije pozajmiti od druge generacije Panamere, i da će se u prodaji naći 2018. ili 2019. godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)