Datum:

16.10.2019. 21:51

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Da li ćemo doći u situaciju da pogledamo u nebo i zapitamo se da li to vidimo pticu, avion ili zapravo Porsche? Naime, spekuliše se da je nemački proizvođač potpisao sporazum o saradnji sa kompanijom Boenig. Po tom sporazumu će ova dva brenda sarađivati pri konstrukciji letećeg automobila.

Kako prenose izvori iz kompanije Boeing, sporazum je već potpisan. On podrazumeva da će ova dva giganta “istraživati opcije za tržište premijum letećih automobila. Cilj je proboj na tržištu koje će povezati zemlju, odnosno putničke automobile i vazduh, odnosno letelice”.

Podsećamo, kompanija Boeing se već takmiči s Airbusom u razvoju VTOL letelice. VTOL letelica je letelica s vertikalnim uzletanjem i sletanjem. Zajedno sa nemačkim proizvođačem automobila će se raditi na razvoju električne, premijum VTOL letelice.

Boeing je objavio da će s kompanijom Porsche raditi na razvoju koncepta letećeg vozila sposobnog za transport ljudi u urbanim područjima. Očekuje se da bi prve rezultate mogli da vidimo vrlo brzo. Pogotovo ako u obzir uzmemo činjenicu da je Boeing već sada sposoban da proizvede leteći auto koji može da preveze do četiri putnika na udaljenosti od oko 80 km.

Porsche i Boeing se pritom nadaju da će analize pokazati da postoje tržišna opravdanja za razvoj serijske verzije i start proizvodnje. U tom slučaju prvi leteći Porsche bi tako postao odlično rešenje za problema prevoza u gusto naseljenim područjima. Naravno za one koji bi takvu uslugu mogli da si priušte. Dosadašnje studije Porsche su pokazale da bi ovakav sistem prevoza imao primetan uzlet na tržištu već od 2025. godine.

Zanimljivo je da i Audi iz VW grupe radi na razvoju letećeg automobila, Međutim, proizvođač iz Ingloštata na tom projektu sarađuje sa kompanijom Airbus.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)