Datum:

27.08.2011. 20:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 6365 pregleda

Pre par dana Nemci su konačno predstavili ”kompletno redizajniranu” sedmu generaciju čuvenog sportskog automobila – 911.

Međuosovinsko rastojanje duže je za 100 mm, spoljašnji retrovizori su prepravljeni, a težina celokupnog automobila smanjena. Upadljivi su i novi 20-inčni točkovi. Istovremeno su zadržane spoljašnje dimenzije tipičnog sportskog kompakta. Nova lagana karoserija zapravo je ”pametna” aluminijumsko-čelična konstrukcija.

Porscheovi dizajneri kreirali su unutrašnjost, inspirisani Porsche Carrerom GT. Vozač je sada više integrisan sa kabinom, zahvaljujući podignutijoj centralnoj konzoli, odnosno visoko postavljenom menjaču koji je blizu upravljača. Na instrument tabli prevladavaju okrugli instrumenti, a neki od njih su multifunkcionalni ekran visoke rezolucije, centralni brojač broja obrtaja, itd.

Potrošnja goriva i emisija štetnih gasova smanjene su za 16% u odnosu na prethodnika ovog automobila. Ima ugrađene sisteme i funkcije kao što su start/stop, podešavanje temperature, kao i prvi sedmostepeni ručni menjač ikad napravljen – skupa sa PDK-om (Porsche-Doppelkupplungsgetriebe).

Carrera S PDK obezbeđuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 4.3 sekunde. Uz upotrebu ”Sport Plus” moda u okviru opcionog ”Sport Chrono” paketa opreme to postiže za 4.1 sekundu. Carreri S za isto to potrebno je 4.6 sekundi (uz ”Sport Plus” vreme iznosi 4.4 sekunde).

Porscheov ”Dynamic Chassis Control” (PDCC) sistem za stabilizaciju dostupan je po prvi put u 911 Carreri S. Sistem smanjuje bočni nagib pri skretanju, tako da su gume uvek u optimalnoj poziciji u odnosu na površinu puta i u stanju su da prenose jaču bočnu silu. Maksimalna brzina u krivinama je povećana; tako da su kraća vremena na trkačkim stazama sasvim moguća (što ćemo verovatno uskoro i videti).

Novi Porsche 911 Carrera imaće svetsku premijeru na Salonu automobila u Frankfurtu. Novi 911 modeli na tržište će dospeti 3. decembra, a moguće ih ja naručivati od 1. septembra. Cena u Nemačkoj iznosi 88.038 evra za 911 Carreru i 102.436 za 911 Carreru S, uključujući takse u zavisnosti od tržišta.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)