Datum:

27.06.2011. 19:52

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3736 pregleda

Poslednje vesti koje su se odnosile na Porscheovu verziju BlueSporta izveštavale su o malom Boxeru koji će pokretati novi četvorocilindarski motor. Izgled proizvodnog automobila biće isti kao izgled Volkswagenovog koncepta iz 2009. godine – dvosed sa platnenim krovom i težinom od oko 1200 kg.

Najnovije informacije koje prenosi Auto Express navode na zaključak da Porsche možda ima nameru da oživi ovaj model pod imenom 550. Navodi se i podatak da će isti biti pokretati 1.6-litarski boxer motor koji će proizvoditi oko 200 konjskih snaga.

Još uvek nema zvaničnih potvrda ovih informacija, ali Volkswagenova verzije ovog roadstera će navodno imati 220 KS, dok prethodni izveštaji pominju da je zapremina boxer motora 2.5 litre. Veća zapremina je logičan potez, kao i to da će novi ”flat-4” motor naći svoj put do većeg Boxstera ili Caymana, iako bi 1.6-litarski mogao biti ekonomičniji.

U svakom slučaju, snaga će se do zadnjih točkova prenositi pomoću konvencionalnog ručnog menjača, mada će i PDK (Porsche Doppelkupplungsgetriebe) biti u ponudi.

Obzirom da je pojavljivanje pretproizvodne verzije ovog automobila prilično daleko, još uvek nema preciznih podataka o njegovim performansama, ali ubrzanje od 0 do 100 km/h trebao bi da postiže za manje od 6 sekundi, uz maksimalnu brzinu od oko 230 km/h.

Šasija će biti veoma orijentisana vozaču, a sasvim je izvesno da će tu biti i tehnologije namenjene uštedi goriva, ali najvažnije karakteristike su cena i tržišno preklapanje sa Boxsterom.

VW BlueSport-ova početna cena biće oko 22.000 evra. Nažalost, Porsche će tražiti više novca za automobil sa 200 KS – 39.500 evra. Da li će u međuvremenu biti izmena, vreme će pokazati.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)